Laatste wijziging: 2013-02-02 (technisch), 2009-05-22 (inhoudelijk). Naar inhoudsopgave. Naar vorig verhaal (ongeacht waarschuwingen, in leesvolgorde).

Mina: "Ik, Mina"

Mina heeft zich eerst hier voorgesteld, en later teruggeblikt in het Begin.

Zo... is iedereen zich aan de buitenwacht aan het voorstellen? Wel, mij is al heel wat gras voor de voeten weggemaaid.

Ik ws onderwijzeres in Amsterdam. Grote klassen vol geflipte kinderen van dolende ouders. Hier heb ik slechts een paar leerlingen (voor een hele basisschool), van ouders die eigenlijk al tevreden zijn als hun kroost mr wil weten en begrijpen: dan gaan ze zelf wel verder met punten, komma's en stokpaardjes. Internet erbij, even roeren, en ze kunnen zowat door naar de universiteit. Heel dankbaar werk, maar vermoeiend. Je kunt nog zo goed je lessen voorbereiden, er is altijd wel iemand met een goede vraag die je achteraf had kunnen zien aankomen.

Dan ben ik na schooltijd geestelijk bek-af, maar lichamelijk toe aan wat beweging. Z ben ik begonnen hier: lege glazen inzamelen. Geleidelijk Bill steeds meer gaan helpen - en hij vond het best. Maar hij weet mij trefzeker te geven waaraan ik op dat moment precies behoefte heb, of het nu een knuf is of iets duurs. Geen wonder dus, dat ik buiten schooltijd meestal in de kroeg meedraai.

Ik heb een rare bijnaam: "Stil nou!", afgekort tot MSN (Mina Stil Nou). Dat klinkt snibbig, maar zo bn ik helemaal niet. Het is gewoon ontstaan toen ik een vrij drukke groep had, en ze bewust wilde maken van de achtergrondgeluiden in de natuur.

Nou, als je meer wilt weten kom je maar eens buiten schooltijd naar de kroeg. Ik ben hoogstens even met Google aan het wandelen. Die hond heeft ook beweging nodig, en je wilt haar niet pal voor de deur laten poepen.

Naar inhoudsopgave. Naar volgend verhaal (ongeacht waarschuwingen, in leesvolgorde).