Laatste wijziging: 2022-06-09 (technisch), 2009-05-22 (inhoudelijk). Naar inhoudsopgave. Naar vorig verhaal (ongeacht waarschuwingen, in leesvolgorde).

Diana: "Ik, Diana"

Ik mag en wil ook wel iets zeggen, al woon ik niet in Us Net.

Het is moeilijk om je draai te vinden in de maatschappij als je creatief bent, maar nog niet weet hoe. Ik heb de raad van mijn ouders dan maar gevolgd, en ben iets gaan studeren om een papiertje te halen. Uiteraard ging ik vooral om met kunstzinnige mensen. Zo kwam ik op een verjaardag Mart tegen. Ik kende hem vaag van school. We raakten aan de praat. Hij zat in hetzelfde schuitje, maar had inmiddels ontdekt dat hij schrijver wilde zijn. Hij kon geweldig vertellen. Hij toonde ook belangstelling voor mij, dieper dan andere mannen. We gingen samen van dat feestje weg, en zijn samen gebleven.

Door Mart ontdekte ik, dat ik creatief wilde zijn met mijn handen: vormen, schilderen. We zaten in een kraakgroep, en ik had in ons pand de ruimte om dingen te maken. Het studeren schoot er steeds meer bij in. Toen raakte ik ook nog eens zwanger, ondanks mijn spiraaltje. Ik heb de studie maar opgegeven, tot wanhoop van mijn ouders.

Mart had nog contact met iemand anders van onze school: Larie. Dat contact was vervaagd, want Larie wilde naar zee, en was fel tegen kraken. Maar hij bleek toch een geestverwant. Zodoende gingen we weer meer met elkaar om. En nu hebben wij een koophuis, terwijl hij in Us Net een kraker is.

Het vreemdste was toch wel, dat onze dochter Wiesje, ook al onbestemd creatief maar wel afgestudeerd, uiteindelijk besloot dat Larie voor haar de ware is. Hij is twee jaar ouder dan ik! Maar ik ben steeds beter gaan begrijpen, dat dit een logische en goede keus is.

Mart en ik logeren vaak in Us Net. We hadden een eigen slaapkamer bij Wiesje en Larie. In overleg logeren we nu vaak bij hun buurvrouw Afra. Niet te geloven, maar dat komt door seks. Wiesje en Larie raakten bevriend met die schaapherders Cisca en Frans. Die willen ze graag een tweepersoonsbed aanbieden, die één of twee keer per jaar. Anderzijds wilde Afra ook graag seks met mij, als "een Wiesje van haar eigen leeftijd".

Het was voor Mart en mij flink wennen, maar we hebben onze draai met haar in bed gevonden. Daarbuiten is ook zij een gezellige kunstenaar. Zodoende maakt het niet zo veel meer uit, waar we slapen en waar we een deel van de tijd doorbrengen.

Trouwens, langzamerhand zijn we bevriend met veel inwoners van Us Net. Iedereen is er wel op de één of andere manier creatief, en sommigen zijn nu eenmaal dikke vrienden van Wiesje en Larie. We hebben ook serieus overwogen om ons er terug te trekken. Maar het zou voor ons toch te ver van onze mogelijke kopers en opdrachtgevers zijn.

Wiesje lijkt op mij, van buiten en van binnen. Zo gek is het dus niet, dat zij Larie gekozen heeft, die van binnen inderdaad een beetje op Mart lijkt. Maar ik begrijp nog steeds de kracht niet, waarmee ze zich aan hem vastklampt, en al helemaal niet waarom andere vrouwen zo op hem zouden loeren - zelfs ik! Larie is een goede vent, en ik ben blij dat zij zo gelukkig met hem is, maar dat is het dan. En die klefheid, die hebben alleen zij. Seks is leuk, vertel mij wat, maar om nou zelfs je maaltijden eraan op te offeren...

Naar inhoudsopgave. Naar volgend verhaal (ongeacht waarschuwingen, in leesvolgorde).