Laatste wijziging: 2022-05-25 (technisch), 2021-12-15 (inhoudelijk).

Larie: "Huisrimboe"

[geloof, sex]

Dit is een verhaal binnen “de Oudjes” [geloof, sex]. Je keer daarin terug.

 

Aart en Yvonne hebben onlangs hun huiskamer veranderd. De vloer is nu helemaal een waterbak (die nu een meter uitsteekt boven andere vloeren en de binnenplaats). Het is dus een bak water van bruto 10 meter gevelbreedte, 10 meter geveldiepte, en 1 meter waterdiepte. Netto is de waterdiepte nu 90 cm.

De droge-voeten vloer bestaat nu uit een niet-dekkend aantal elementen, “liggende katrol-wielen” (of koeltorens of diabolo’s) van verschillende grootte, met een dun draagvlak van plavuizen. Je kunt die vloer dus leggen in de plattegrond die jou aanstaat. Die dingen drijven nèt niet, dus je kunt ze gemakkelijk verplaatsen. De planten, waaronder best grote, staan in bakken die eveneens te verplaatsen zijn. Er klom en zwom vanalles, maar de mede-wezens die door velen ongedierte genoemd worden wisten zich niet tot deze leef-omgeving te beperken. Dan niet…

Het 1+2+3 bankstel staat op drie van die elementen, bijzettafeltjes (zo’n nest van drie die onder elkaar passen) op drie kleinere.

Je kunt trouwens je voeten droog houden als je binnendoor wilt lopen tussen bijvoorbeeld de zuidoost- en de noordoost-toren. Langs de achtermuur lopen op begane grond en bovenverdieping loopplanken, ter hoogte van het theezitje bovendien aansluitend op de fahrkunst. En aan de andere zijde van de scheidingswand ben je bij fahrkunst en opgang van Mart en Diana.

Eigenlijk blijken Maaike en Wouter hun zwem-drang niet van een vreemde te hebben. Aart werd zich pas van zijn eigen aandrang bewust door de oorspronkelijke inrichting van zijn (en Yvonnes) huiskamer en door het grote zwembad beneden dat nu eenmaal de aanleiding was om Fort Rimboe te bouwen. Maar hij is niet zo’n driedimensionale baantjestrekker als Maaike. Eigenlijk lijkt die huiskamer wel een stuk van de ons dierbare hoge rimboe. Vandaar onze aanduiding ervoor: “huisrimboe”. Je kunt er dus zwemmen, maar niet duiken. Door de vorm van de elementen heb je een groter zwem-oppervlak dan als die cilindrisch (althans verticaal recht) zouden zijn, en je hebt een gevoel van onder dingen door zwemmen.

Bij de uitgangen van dit zwembad staan nu ook luchtdouches. En Yvonne heeft haar halflange haar verruild voor het korte kapsel van Mawiel.

Hun bovenverdieping bestaat uit twee slaapkamers, een natte ruimte (zoals die heet in woningen met een droge huiskamervloer) en een keukentje. Voor het grootste deel bestaat die bovenverdieping niet. Daar kunnen dus hoge planten staan, daar kun je aan touwen Tarzan spelen. Daar hebben Maaike, Elsje en vooral de müsli al heel wat gespeeld.

Ook Yvonne heeft fantasieën. Tarzan en Jane fantasieën van zowel achtervolgd als gered worden. Dus is er ook een strandje onder grote planten, waar de meisjesboeken steevast eindigen.

Mart vindt de gedachte ook wel romantisch, maar Diana is er te nuchter voor. Dus houden zij het op himalaya’s, sur places en pijpen op hun eigen bed.

Elsje voelt wel iets voor achtervolgingen, maar Maaike geeft er niet om, en Wiesje en ik zijn er te amechtig voor. We overwegen gevieren, of een kraagje van kunstmatig riet bij het strandje van ons zwembad leuk zou zijn. Gemiddeld is de stemming vier onthoudingen.

Onsterfelijken zoals Zeus en Apollo denken bij de huisrimboe weemoedig terug aan de keren dat zij hun hormonen volgden. Bijvoorbeeld Daphne voelt zich echter niet geroepen om zich alsnog te laten veroveren. Dus blijft het bij himalaya’s als voorspel.

Terug naar de Oudjes [geloof, sex].

 

Naar inhoudsopgave.